İnternet ve Cehalet - Bir Türkiye Gerçeği | Ali Karahisar

İnternet ve Cehalet - Bir Türkiye Gerçeği

Merhaba Arkadaşlar;

Bu ülke bir türlü alışamadı şu internet kullanımına. Bunu çok rahat bir şekilde twitter üzerinden ya da başka mecralardan kolaylıkla paylaşılan ve sanki salt gerçek kabul edilen yalan haberlerin çabucak yayılmasından anlayabilirsiniz.

Hatta saçma bir şekilde devam eden, yok bu duayı yollamazsan sabah ölmüş olacaksın gibi hoax örneklerinin hala yayılmasından analayabilirsiniz. Eğer hoax nedir? diye merak ediyorsanız daha önce yazdım o yazıya, Hoax Nedir? Hoax Örnekleri yazımdan ulaşabilirsiniz.

internet-ve-cehalet-bir-turkiye-gercegi

Son zamanlarda facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde, yaşlılar vb. Kişiler hedeflenerek, e-devlet üzerinden bilmem ne iadesi yapıyoruz gibi reklamlar çıkılarak, kişilerin kredi kartı bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor.

Hatta kredi kartı demişken; kuzenim ile geçen gün ayak üstü sohbet ettik, sohbet temassız ödeme hakkında oldu. Daha önce aklıma hiç gelmeyen bir örnek verdi. Çantada ödeme yapılmaya hazır bir şekilde taşınabilir pos cihazı ile dolaşıp, kalabalıkta insanlara yanaşarak, eğer temassız özelliği olan kart var ise, direkt ödeme çeken insan müsveddeleri olduğunu söyledi.

Kredi kartlarında ki bu hareketleri gözünden kaçırmayan yurdum insanları, bir haberin doğruluğunu onaylamadan paylaşmakta ise bir abes görmüyor. Bilinçli olmak bu kadar zor olmamalı diye düşünmekle beraber, ne kadar işe yaramayacağını biliyorsam da, sizleri okumaya davet ediyorum. Gerçi buraya kadar okumuş bir insanı okumaya davet etmek, abesle iştigal olur.


Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder