Siz Hiç Olmayan Kişileri Gördünüz Mü? | Ali Karahisar

Siz Hiç Olmayan Kişileri Gördünüz Mü?

Merhaba Arkadaşlar;

Aslında şizofren falan olmasam da ben gördüm. Evet olmayan kişi değil, kişiler gördüm hatta. Aşağıda vereceğim o adrese girdiğinizde gördüğünüz resimde yer alan kişi hiç yaşamadı, hiç var olmadı. Bu çok şaşırtıcı gelse bile, gerçek bu.

Zaten kendisi sitenin adından belli ediyor durumu http://thispersondoesnotexist.com/, this person does not exist, Türkçe meali ise bu kişi yok. Nvidia'nın hakkında makale yazılmış olan yapay zekasının üretimi olan bir resime bakıyorsunuz, zaten ufak tefek hatalar ile kendini belli ediyor resim ama ne kadar gerçekçi olduğu da aşikar bir durumda.

bu-kisi-yok

Nvidia bu siteyi reklam için üretmiş. Her sayfa yenilemesi ile birlikte; farklı insansı özellikleri oluşturabilen ve ortaya ciddi şekilde gerçekçi sonuçlar üreten bir yapay zeka sistemi. Yakın zamanda insan görünümüne sahip, sizinle sohbet eden yapay zekalar görebileceğimizin işareti olan bu gelişmeler, komplo teorisyenlerinin de ekmeğine yağ sürmüyor değil.


İlerleyen zaman bakalım daha ne şekilde gelişmeler sunacak bize bakacağız. Haydi hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder