MacOs Mojave Yayınlandı Ama Güvenlik Açığıyla | Ali Karahisar

MacOs Mojave Yayınlandı Ama Güvenlik Açığıyla

Merhaba Arkadaşlar;
Dakika bir, gol bir. Sevgili Apple bey'in üretimi olan Mac'ler için geliştirdiği, pek kıymetli MacOs patladı, daha ilk günlerinden bunun olması, beni düşündürtüyor. Güvenlik nedeniyle Mac ailesi içerisinden bir cihaz kullanan kişilerin, güvenlerinin sarsılmasını nasıl düzelteceksiniz.

macos-mojave-guvenlik-guncellemesi


Apple'ın MacOs Mojave'si çıkar çıkmaz, güvenlik uzmanları tarafından denenmeye başladı. Amerikalı MacOs güvenlik şirketi Digita Security'nin kurucularından olan Patrick Wardle isimli bir abimiz, Twitter adresinde bir paylaşımda bulundu.




Bu paylaşımda bir adres defterine ulaşmaya çalışırken MacOs'un güvenlik önlemine takılan abimiz, sonrasında Terminal aracılığı ile bir program çalıştırarak verilere ulaşıyor.

Apple'ın High Sierra'yı yayınladıktan sonra da bu şekilde bir açıkla anılmış olması ve apar topar olarak kapamaları sonrasında, yeni yayınladıkları bir işletim sistemine bu şekilde bir açıkla anılarak başlamaları, o güvenli işletim sistemi algısını yıkmaya başlayacak. Tabii ki bir Windows değil güvenlik zaafiyeti konusunda, ama kullanım oranları arttıkça daha cazip bir pazar haline gelecek.
Daha cazip bir pazar ise, kötü niyetli kişiler için para demek olduğundan, daha fazla saldırı altında olacağıda bir gerçek. Apple'ın kısa sürede bir güvenlik yaması yayınlayacağından şüphem yok.
Umarım bu endişelerimin gerçekleşmesinin önüne geçebilirsiniz Apple bey. En kısa sürede bir güncelleme beklediğimizi söylememize gerek yok sanırım.
Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder