Anti SEO Etik Midir? | Ali Karahisar

Anti SEO Etik Midir?

Merhaba Arkadaşlar;

Uzun zamandır bu konu hakkında yazmayı düşünüyordum, ancak bugün Türkiye'nin büyük webmaster forumlarından birinde açılmış konuyu görünce dedim ki yazayım. Çünkü ciddi anlamda kaçak dövüş yapan bazı sivri zekalı arkadaşların kendi başarısızlıklarına, rakiplerini de ortak etme çabası olan Anti SEO konusunun etikliği tartışılıyordu.

Aslında bu konunun bir tartışma konusu olması bile abes. Bu içerik hırsızlığının bile üzerinde bir yüzsüzlük ve karaktersizlik abidesi bir iş. Yapan arkadaşlara biraz ağır gelebilir bu kelimeler ama siz daha ağır olanlarına layıksınız.


anti-seo-etik-midir

Hedefe giden her yol mübahtır gibi köhne bir anlayışın eserleri bunlar. Üstüne üstlük bizim ülkemizdeki çürümüş esnaf zihniyeti ile birleşince üstüne böyle şeyler görüyoruz. Aslında bir tek bizim ülkemizin değil, dünya üzerinde yer alan girişimlerin problemi bunlar.



Uluslararası bazı webmaster forumlarında da Anti SEO Etik midir? bir tartışma konusu ve bazı kişilerin zihniyeti mide bulandırıcı. Yasal olarak bir suç oluşturmadığından dolayı Anti SEO yasal konuma geliyor ve bir rekabetmiş, dolayısı ile etikmiş. Bunun sizden fazla iş yapıyor diye, rakibinizin dükkanını kundaklamaktan bir farkı yok.

Sözün özünü yazalım, velhasıl-ı kelam Anti SEO uygulamak etik değildir. Sitenizin üzerine düşmek sizin sorumluluğunuzda, sizden başkalarını çekememek, sizden başarılı olanlara zarar vermeyi gerektirmiyor.

Bu köhne zihniyetlerin, bu yakışıksız tavırların son bulmasını dilemekten başka bir çaremiz yok ne yazık ki. Umarım adil bir şekilde rekabet edecek rakipleriniz olsun.


Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder