Wordpress Sitelerin Sıralamaları Neden Düştü? | Ali Karahisar

Wordpress Sitelerin Sıralamaları Neden Düştü?

Merhaba Arkadaşlar;

Wordpress siteler gittiler, sıralamalarından birer birer gittiler. Beyaz mendil sallayarak ve hüzünlü bir şekilde kullanıcı kaybettiler. Otoriter olan siteler otoritesini kaybediyor, sıralamalarda karanlık bir değişim oluyordu. Kan, ter, emek, uykusuz geceler ve hatta gözyaşı katılmış saatler ellerinden anlam veremedikleri bir şekilde, ansızın uçup gidiyordu. Peki neden?

Aslına bakarsanız yıllardır kullanılan ve çok yararını gördüğüm, ancak son projelerimde kullanmadığım bir eklenti var. Kendisi Wordpress SEO işlemlerinin baş şefi, kendisi baş motive edici, bu über süper eklentinin adı ise Yoast SEO.



Wordpress sitelerin sıralama kaybı yaşamasının nedeni, yapılan bir güncelleme ile birlikte ortaya çıkan saçma sapan bir bug. Eski bir Yoast sürümünden güncelleme yaptığınız vakit, eski ayarlarınız yeni sürüme aktarılamıyor. Hem de ne zamandan beri biliyor musunuz? Mart ayında yayınlanmış olan Yoast 7.0 sürümünden beri. Bu arada şunu da söyleyeyim size, sürüm Yoast 7.6 an itibariyle.



Belirtileri Neler?

Herkes etkilenmedi bu hatadan ama ziyaretçi sayınızda bir azalma, site otoritesinde bir düşüş, geç index alma gibi problemler yaşıyorsanız, bu hatadan etkilenmiş olabilirsiniz. Böyle bir durum farketmediyseniz bile siz yine de kontrol edin.

Nasıl Kontrol Edeceğiz?

  • Wordpress panelinizden "SEO -> Search Appearance" kısmına geçiş yapın
  • Açılan sayfada ise "Media" sekmesine geçin
  • Burada eğer "No" seçili konumda ise bu hatadan etkilenmiş olmanız muhtemeldir.
yoast-seo-bug

Eklentinizi son sürüme güncelleyin, bu seçeneği "Yes" olarak güncelleyin ve ardından ayarlarınızı güncelleyip kaydedin.

Bu kıssadan hisse üzerine çıkarılacak bir sonuç var tabii ki. Her güncelleme sonrası ayarlarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Eğer eklenti destekliyor ise, en iyi performans aldığınız ayarları dışarı aktar yaparak, yedeğini almayı ve saklamayı unutmayın.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder