Turkcell Neden Reklam Engeller? | Ali Karahisar

Turkcell Neden Reklam Engeller?

Merhaba Arkadaşlar;

Bu soruya öyle bir cevap vereceğim ki aslında, Turkcell tarafından, tarafıma dava açılmasından çekiniyorum. Şaka yaptım, çok sağlam eleştiriler yazdım, dava falan umrumda değil.

Bugünü internetin ileri bir çağı olarak baz alırsak eğer, İnternet'in ilk, orta ve yakın çağlarında o kadar fazla internet reklamına maruz kaldı ki bünyeler, buna bir çözüm aradılar. İnternet sitelerinin, bahsettiğimiz zaman diliminde açılan saçma sapan pop-up reklamları yüzünden bağırıp çağırsalar bile, çoğu kişi bir reaksiyonda bulunmuyordu. Ne zamana kadar biliyor musunuz? İçinde bulunduğumuz bu ileri çağ! zaman diliminde Youtuber diye adlandırılan (Burada çocuklara yönelik yayın yapan malum şahıslar ve kanalları kastedilmektedir) bir takım çok izlenen kanser kitle, videolara 10 dakika üzerinde istediği kadar reklam koyabildiğini öğrenene kadar. İşte ondan sonra Webmaster olan kişilerin ekmek mücadelesi başladı. Şimdi "bu kadar bağlantısız şey nasıl bağlanır?" diye düşünüyorsan ben sana yardımcı olayım hemen kardeşim.

Turkcell-reklam-engelleme-servisi


İnternet kullanıcıları Adblocker diye adlandırılan, eklentilerin olduğunu farketti ve bunları kullanmaya başladı. "Sen sanki kullanmıyor musun?" diye soracak olursan kullanıyorum, ama her internet sitesinde değil. Yani reklam engelleme bile bilinçli bir şekilde kullanılmalı. Şimdi Turkcell'in konu ile bağlantısı ne konusuna gelecek olursak eğer, tam olarak bugün aşağıda ki şekilde bir SMS gönderdi Turkcell bana.

turkcell-reklam-engelleme

Türkiye'nin en inovatif şirketi Turkcell, projelerine kaynak oluşturmak adına sitesine reklam koymuş olan bir yazılımcının hayallerini, gezeceği yerler için yine kaynak oluşturmak adına blog yazan bir gezginin, okul harçlığını çıkarmak için blog yazan bir öğrencinin emeğinin nasıl aylık 2,99 TL karşılığında çöp edilebileceğini, çok inovatif bir çalışma ile bize gösterdi. Çok coşkulu bir şekilde, ıslık falan çalarak alkışlıyoruz. Bravo, harikasınız.

Adblocker eklentileri tarayıcı üzerinde reklam engelliyor, bu servis! ise kullanılan uygulamalarda ki reklamları da engelliyor. Bak şimdi sevgili kardeşim, son zamanlarda ücretsiz uygulamaların, ücretli olduğunu gördün değil mi?, gördün. Son zamanlarda kullandığın bazı uygulamaların yayından kalktığını, girdiğin internet sitelerinin kapandığını, oynadığın bir oyunun artık, uygulama içerisinde bir şeyler sattığını da gördün. İşte bunların hepsi senin suçun. Turkcell böyle bir hizmet! sağladığı ve sende bunu kullandığın için suçlusun.



Bin görüntüleme başına 1TL kazanan öğrencinin emeğini çaldığın için suçlusun. Ücretli yayınladığı uygulamayı "buna bu kadar para vermem ben" diye yorumlarla spamlediğin, ardından da ücretsiz olan versiyonu oynarken "niye reklam koydun ki" diye yazdığın için suçlusun. İzlediğin, salak bir fenomenin senin üzerinden para kazanmasını hazmedemeyip, bunun suçunu tüm internet emekçilerine kestiğin için suçlusun.

Turkcell Reklam Engelleme işine bu kadar meraklı ise eğer, "İş ortaklıkları" dediği anlaşmaları bitirsin de SPAM SMS'lere, SPAM WEB PUSH'lara maruz bırakmasın bizi. Bravo Turkcell, reklam engelleme büyük maharet Turkcell.

Bu yazıyı uzatıp Turkcell'i yerin dibine daha fazla gömmek istesem bile "Ahde Vefa" gereğince daha fazla şey yazmayacağım. Adblock kullanarak insanların hayallerini çaldığınız için siz internet kullanıcılarına teşekkür eder, hayatınızda başarılar dileriz. Emeğinizin karşılıksız kalması dileğiyle. Hoşçakalın. Sağlıcakla.


Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder