Blog Reklam Çeşitleri Nelerdir? | Ali Karahisar

Blog Reklam Çeşitleri Nelerdir?

Merhaba Arkadaşlar;

Kişisel Blog olan bu blog üzerinde artık reklam amaçlı içerikler neredeyse yok denecek kadar az. Artık bunları arttırmanın ve hem bana hem de diğer içerik sahibine faydalı olacak bir hizmet sunmaya karar verdim.

Bundan sonra blog üzerinde tanıtım yazıları, advertorial içerik gibi içerikler yayınlamayı düşünüyorum. Tabii ki teklif gelirse ☺ Şimdi hem bu blog hem de diğer bloglar üzerinde yayınlanabilecek reklam türleri nasıl olacak onlara bakalım.

blog-reklam-cesitleri

Tanıtım Yazıları;
Bir ürünü, markayı ya da yeni açılmış bir siteyi farklı platformlar üzerinde tanıtmanız gerekir. Bu tanıtma işlemini yapmanız için en uygun seçenek tanıtım yazısı yazmaktır. Doyurucu bir içerik, SEO uyumlu yazılırsa hedeflenen kitlenin dönüşüm oranına çok büyük etkisi olacaktır. Bu blog üzerinde tanıtım yazınızı yayınlatabilirsiniz.

Advertorial içerik;
Yıllardır kullanılan bir içerik türüdür. Hedeflenen kitlenin dikkatini çekecek bir içerik hazırlanır ve sonuç bölümünde asıl reklam yapılır. Bu reklam çeşidinin kullanımı bütün mecralarda önümüze çıkmaktadır ve geri dönüşümü yüksek reklam çeşitlerinden biridir.



Footer link reklamlar;
Bu reklam genelde anahtar kelime bazlı olarak verilir. Yayınlandığı sitenin Footer kısmının göründüğü her sayfada otomatik olarak bir backlink oluşturacaktır. Böylece ne kadar fazla index, o kadar fazla backlink anlamı taşıyacaktır.

Sidebar bağlantı reklamlar;
Bu reklam çeşidi de Footer link reklam ile aynı mantıktadır. Ancak burada sitenin alt kısmından ziyade sidebar kısmında yer alır.

Sidebar görsel reklam;
İletilen resim sidebar’da ilgili alana link çıkışı verilerek yerleştirilir. Böylece hem ilgi çekici hem de yararlı bir backlink çıkışı elde edilmiş olur.

Blog’da yayınlanabilen reklam çeşitleri sadece bunlardan ibaret değil elbette, ancak geri dönüş olarak bu reklam çeşitlerinden fazlasıyla yararlanabilirsiniz. Bu kişisel blog üzerinden reklam yayınlama isterseniz eğer iletişim sayfası yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder