Etiket Sistemini Neden Kullanmalıyım? | Ali Karahisar

Etiket Sistemini Neden Kullanmalıyım?

Merhaba Arkadaşlar;

Google öncelerden yaptığı bir açıklamada “Keyword” yani anahtar kelime meta etiketinin sıralamada etkisi olmayacağını söyledi. Bu söylemlerden sonra sitelerin keyword kullanımlarında azalma oldu.

Evet sıralama açısından (en azından meta etiketi olarak kullanılanın) etkisi olmadı çoğu sitede, peki kullanıcıyı sitede tutmak adına, bu etiketlerin link olarak kullanıldığı sitelerde kullanıcı etkileşim oranı ne oranda etkilendi. İşte sormamız gereken asıl soru bu olmalı.

web-site-keyword-kullanimi


Yukarıda ki soruya ek olarak bir kaç soru daha sormamız ve bu konuyu biraz irdelemek lazım diye düşünüyorum. Siteyi sadece Google için mi optimize etmeliyim, diğer arama motorları ne olacak? Kullanıcı deneyimi açısından nasıl olur? Kazancım artar mı? V.b. soruları sorabiliriz kendimize.



Sorduğumuz soruların cevaplarını da içerecek şekilde devam edeceğiz burada itibaren. Evet, Google için Meta etiket olarak keywords gereksizdir. Peki ya diğer arama motorları? Önceliğimiz her zaman daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve bunu da Google’ın dışında arama motorlarına yönelik optimizasyonlarla sağlayabiliriz. Sonuçta Google bu meta’nın sıralama ölçütü olmadığını söyledi, siteye bir zararı olacağını değil. Yani aslında diğer arama motorları için meta etiketler arasında keyword etiketinin olmasının bir zararı yok. Tabii ki 260 karakter sınırını geçmemeniz önemli.

Bir diğer soru ve bence en önemli olanı bu, link olarak kullanılan etiketler ve kullanıcı etkileşimi. Bu etiket sisteminin kullanımını ben önemli buluyorum, bunun nedeni kullanıcıyı sitede daha fazla tutmaya yarayacaktır. Şunu unutmamak gerekiyor, kullanıcı etiketler, önceki ya da sonraki yazılar aracılığı ile site üzerinde daha fazla tutulabilir. Kullanıcının site üzerinde daha fazla tutulması demek daha fazla reklam gösterimi ve daha fazla tıklama oranını arttırmak demektir.

Anahtar kelimeler ile bir spam çalışması yapmadığınız sürece, siteniz için yararlı olabileceğini söyleyebilirim. İster meta tag olarak, isterseniz de link olarak kullanın, önemli olanın özgün ve kaliteli içerik olduğunu unutmayalım.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!


Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder