Freelance Çalışma Nedir? Freelance Çalışma Siteleri | Ali Karahisar

Freelance Çalışma Nedir? Freelance Çalışma Siteleri

Merhaba Arkadaşlar;

Freelance çalışma aslında serbest çalışma şeklidir. Yani bir şirkete bağımlı olmadan proje bazlı çalışma şekli. Şu an da bazı şirketler çok fazla işi düşmeyeceği bilişim alanında ki işleri (ki bilişim ile sınırlandırmak yanlış) proje bazlı profesyonel kişiler ile anlaşarak işlerini çözmektedir. Kaldı ki bu evinizi boyatabileceğiniz bir boyacı da olabilir, videonuz için seslendirme yapacak bir sanatçı da.

Bu yazı içeriği her ne kadar programcı ya da grafiker içerikli kapsamlı olsa da yukarı da ki iki örneği bulabileceğiniz web siteleri de mevcut ve aşağıda yazıldı.



Birçok arkadaşımız bu şekilde çalışma şeklini kullanmaktadır. Webmaster forumlarında veya sadece bu iş için kurulmuş internet sitelerinden bu şekilde çalışan kişiler bulabilirsiniz. Yazının sonunda bu sitelerden bazılarını yazacağım. Freelance çalışma şeklini tam zamanlı olarak yapanlar olduğu gibi, başka bir işte çalışıp boş zamanlarında Freelance çalışma yapanlar da bulunmaktadır. Bu şekilde Freelance yazılımcı olarak çalışan bir kişi de benim.



Freelance çalışanlar genelde Home Office şeklinde çalışıp, evlerinin bir odasını kullanıyorlar. Aslında profesyonel anlamda yapılabildiğinde hem güzel kazançlar hem de sağlam referans işler ortaya çıkabiliyor. Ancak bazı kişiler tam anlamıyla işi bilmeden çalışma yapmaya kalkıp işveren kişiyi mağdur edebilmekte. Bunun önüne geçilebilmesi açısından ise referanslar büyük önem taşımaktadır.

Freelance çalışma siteleri ve webmaster forumları bu konuda mağduriyet yaşamanızı en aza indirmenize olanak sağlayacaktır. İşini kaliteli yapan bu sitelere üyeliği olmayan binlerce çalışan arkadaşlarımız da sizlere elle tutulabilir ve kaliteli referanslar verebileceğinden dolayı onlar ile da çalışma konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Şimdi Freelance çalışanlara ulaşabileceğiniz kaliteli web siteleri ve webmaster forumlarını yazalım.

Freelance çalışma siteleri;

bionluk.com
armut.com
uzmankirala.com
freelancer.com
tasarlatasarlat.com
idemama.com
sadeceon.com
projekurdu.com
sanalisci.com
freelancem.com

Freelance çalışan bulunabilecek webmaster forumları;

wmaraci.com
r10.net

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder