Yine Bir Yerli Arama Motoru Vakası - Yaani | Ali Karahisar

Yine Bir Yerli Arama Motoru Vakası - Yaani

Merhaba Arkadaşlar;

Son zamanlar içerisinde bir arama motoru sevdası aldı başını gidiyor. Önce Geliyoo vakası, şimdi de bu. Son bir haftadır da önüme gelen haberlerden bir tanesi Yaani.

yaani-arama-motoru-yerli


Yaani; Turkcell ile Yandex'in sadece Türkçe içeriklerden oluşturacağı, Türkiye'ye özgü bir arama motoru olacak. Rus haber siteleri öyle diyor.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketi Turkcell'dir. Bunu eski bir Turkcell çalışanı olarak net söyleyebilirim. Ancak Yaani ismi verilen bu arama motorunun yerliliği konusunda sanırım ayrı düşüncelerdeyiz.



Bu haberi ilk duyduğum an whois sorgulaması yaptım ve ardından da alan adının biraz tarihçesine girdim. Turkcell domain kaydını daha yeni yapmış ve alan adını kendi server'larına yönlendirmiş. Açıkcası tüm bunlar bu haberlerin doğru olduğu konusunda yeterli gibi duruyor.

yaani-whois



Rusya'nın büyük haber sitelerinden bir tanesi bu konu hakkında haber yapıyor, o sırada Turkcell alan adını kaydettiriyor.
yaani-domain-history

Hayırlısı olsun diyelim biz yine de. Umarım bir gün yerlisini yapabiliriz.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder