Ubuntu sürümü nasıl öğrenilir | Ali Karahisar

Ubuntu sürümü nasıl öğrenilir

Merhaba Arkadaşlar;

Şu sıralar Windows üzerinde AMD ekran kartımın sürücü ile sürekli çökmesi sonucu ubuntuya geçtim. Aslında alışmak biraz zor, alışmadık şey de don durmaz derler ya aynı ondan. Ancak baya keyifli terminal kullanımı falan, bilgisayar kullandığınızı hissediyorsunuz, güvenli bir şekilde çalışmanın rahatlığını hissediyorsunuz.


Ubuntuyu kurduktan sonra bir kaç güncelleme geldi, ve sürüm kontrolü yapmak istedim. Bunun için "CTRL+ALT+T" tuşlarına basıp terminali açtıktan sonra aşağıda ki kod parçacığını giriyoruz.

cat /etc/issue
bu kod ile ekran çıktısı;

terminal1

Veya yine aşağıda ki kod parçacığını kullanarak;
lsb_release -a
Bu çıktıyı alabilirsiniz;

terminal2

Umarım yararlı olmuştur,
Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



5 Yorum :
  1. Adsız9/23/2016

    teşekkurler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Telefonda eşim aradı ve "Okul bilgisayarı Ubuntu, program indiricem ama Ubuntu sürümü soruyor, nasıl bulabilirim?" diye sorduğunda, kısa bir Google aramasıyla şıp diye cevabı buldum :D Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  4. Linux için bu türden küçük komut bilgilerini bulmak çok sevindiricidir.

    YanıtlaSil