Hakan: Muhafız (The Protector) İzlenir mi? | Ali Karahisar

Hakan: Muhafız (The Protector) İzlenir mi?

Merhaba Arkadaşlar;

Netflix'in daha yayınlanmadan meşhur olan dizisi, ülkemizde çekilen ve ülkemiz oyuncularının oynadığı, duraklara dahi reklamlarını asıp, insanlara tanıttığı, Hakan: Muhafız (The Protector) dizisini iki gündür izliyorum. Dün dört bölümü, bugün ise geriye kalan altı bölümü izledim.

hakan-muhafiz-the-protector-poster

Dizi, Türk dizilerine göre kaliteli ama, çok fazla bizden değil. Diyaloglar olsun, dizinin içeriği olsun çok Amerikanvari olmuş (Bu yazıdan sonra öğrendim ki, dizinin baş senaristi Amerikalıymış). Ama işin kalitesizliği ise; çok fazla bizden. İşin yapılmasının disiplinsizliği bahsettiğim kalitesizlik. Mesela 4. Bölüm içerisinde bir CGI (Computer Generated imagery yani Bilgisayar üretimli imgelenme) var ki; görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. "Bu kadar da olmaz!" diyeceğiniz şey, işte o şey kalitesizlik.


hakan-muhafiz-the-protector-imdb


Senaryo bakımından tahmin edilebilirlik çok fazla. Hatta oğlumun, "kesin şimdi şöyle olur" dedikleri bile oldu. Eşimin yorumunu ise biraz karşılaştırmalı ve Hakan'ın hikayesine yönelikti. Verdiğim ufak bir arada, millet ne yazmış acaba diye Ekşisözlük'e girdiğimde, eşimin söylediği "çok Harry Potter'a benziyor" benzetmesinin, orada bolca dile getirildiğini okudum.

İstanbul'un kehanetleri senaryo içerisinde daha fazla bulunsa ve harmanlansa çok daha başarılı bir dizi çıkabilirmiş. Şunu tekrarlamak istiyorum, bunca yıllık kalitesizlik üzerine cidden Türkiye standartları üzerinde bir dizi (Gerçi TV dizilerinin prodüksiyonu gittikçe iyileşiyor). Dizinin aslında sadece Türkiye için değil, tüm Dünya için üretildiğini, daha dizinin girişinden anlıyorsunuz. Yukarıda yazdığım, dizinin bizden ziyade Amerikanvari olmasının sebebi de bu aslında.

Şimdi ufak bir toplama ile yazıyı bitirmek istiyorum, Hakan: Muhafız (The Protector) dizisi izlenecek bir dizi. Sadece Türk yapımı olduğu için izlenmez gibi bir algıya sahipseniz eğer, bence bu algınızdan kurtularak, objektif bir göz ile izlemenizi öneririm. Evet, belki bir Narcos değil, ama son zamanın çok dillendirilen bir Erkenci Kuş adlı dizisi de değil. İkinci sezon onayı alan diziye, başarılar dileyip, ikinci sezonu beklemeye başladım. Umarım uzun soluklu ve daha kaliteli bir yapım olarak devam eder.




Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder