Facebook Hesap Güvenliğiniz Ne Durumda? | Ali Karahisar

Facebook Hesap Güvenliğiniz Ne Durumda?

Merhaba Arkadaşlar;

Geçtiğimiz ay Facebook üzerinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Bu skandalın sebebi ise, üç adet açık bulunan sistemin hackerlar tarafından istismar edilmesiydi. Kişisel bilgilere erişim sağlanan bu istismar çoğu kişinin endişe duymasına sebep oldu.

Bu istismar edilme neticesinde isimler, iletişim bilgileri gibi bazı önemli bilgilere sahip olmuşlardı. Hatta Facebook bu durumun farkına varana kadar ki, bu 25 Eylül 2018 tarihi olmakta, etkilenen hespların tüm bilgilerine erişim aktif durumdaydı.


facebook-guvenlik-kontrol

30 Milyon hesabın etkilendiği bu durumdan, 60 Milyon hesabın daha etkilendiği tahmin ediliyor. Bu tahmin durumları Facebook söz konusu olduğunda gerçek rakamdır diyebiliriz. Yani tam tamına 90 Milyon hesap.



facebook-guvenlik

Doğal olarak bu durumdan sizin hesabınızın etkilenip etkilenmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Bunun için Facebook bir araç yayınladı, bu araçtan kontrol edebiliyorsunuz. Bu Facebook Hack kontrol aracına buradan ulaşabilirsiniz.

Araç üzerinden kişisel hesabımı kontrol ettiğimde bu konudan etkilenmediğimi gördüm. Gittiğiniz sayfayı aşağıya doğru kaydırdığınızda yukarıda yer alan görselde gördüğünüz kısımda hesabınızın durumunu görebilirsiniz.

Facebook ise bir not düşmüş, "saldırıdan etkilenen yeni hesaplar bulursak bilgilendireceğiz.". Bu yüzden ara sıra bu aracı kontrol etmekte fayda var.



Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder