Kurban Bayramı Tebriği ve Kurban Bayramı Tarihçesi | Ali Karahisar

Kurban Bayramı Tebriği ve Kurban Bayramı Tarihçesi

Merhaba Arkadaşlar;

Bugünlerde maneviyatını hissettiğimiz, sevincini yaşadığımız, Yaradan için insan kurban etmek gibi bir adeti bitirmiş, imkanı olmayanlara imkan sağlatan, Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederim.

kurban-bayrami

Saffat Suresi 100. Ayet ile 108. Ayet ile anlatılmış olan Kurban bayramı, Hz. İbrahim (A.S.)'in büyük bir sınavıdır aslında.

100 - "Ey Rabbim! Bana salihlerden (bir oğul) ihsan et!" 101 - Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik. 102 - Oğlu, yanında koşacak çağa gelince: "Ey oğlum! Ben seni rüyamda boğazladığımı görüyorum. Artık bak, ne düşünürsün?" dedi. Çocuk da: "Babacığım sana ne emrediliyorsa yap, inşaallah beni sabredenlerden bulacaksın" dedi. 103 - Ne zaman ki ikisi de bu şekilde Allah'a teslim oldular, İbrahim oğlunu şakağı üzerine yatırdı. 104 - Biz de ona şöyle seslendik: "Ey İbrahim! " 105 - "Rüyana gerçekten sadakat gösterdin, şüphesiz ki, biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız." 106 - "Şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı." (dedik) 107 - Ve ona büyük bir kurbanlık fidye verdik. 108 - Kendisine sonradan gelenler içinde iyi bir nâm bıraktık.


İlk kez 624 yılında Medine'de, Hz. Muhammed (S.A.V.)'in kıldırdığı ilk kurban bayramı namazı sonrasında vermiş olduğu hutbe ile başladı. 624 yılından beri süregelen gelenek bayram olarak anılmaya başlandı. Zilhicce ayının 9. Günü Arefe günü olarak kabul edilir, ardından gelen 10 ile 13. günler arası ise kurban bayramıdır.

Manevi atmosferi ile huzur bulduğumuz kurban bayramınızı tekrardan tebrik ediyor ve ibadetinizin kabul olmasını diliyorum.


Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder