Jenerik Domain Nedir? | Ali Karahisar

Jenerik Domain Nedir?

Merhaba Arkadaşlar;
Jenerik domain kelimesine kadar geldiyseniz eğer, zaten domain nedir, ne değildir biliyorsunuz demektir.

Jenerik domain'in en çok karıştırıldığı domain çeşidi, hedef anahtar kelimeli domain. Bu konuyu anlatırken de size bir e-ticaret sitesi örneği ile anlatacağım.



Eşarp satışı üzerine bir e-ticaret sitesi açacağız ve alan adı seçmemiz gerekiyor ve jenerik olan bir alan adı yani domain seçeceksek eğer burada ki domain seçimimiz tld (top level domain) yani uzantısı farketmeksizin esarp olmalıdır. Yani; esarp.com, esarp.net, esarp.xyz, esarp.store gibi. Eğer siz gidip burada yine tld fark etmeksizin, esarpcesitleri, esarpsatinal gibi bir alan adı satın alırsanız eğer, jenerik değil, hedef anahtar kelimeli bir domain almış oluyorsunuz.

jenerik-domain-nedir


Kök kelimeden türemiş olan kelimeler, örneğin meslekler de jenerik olabilir. Bu konuda ki en basit örneğimiz ise göz olacaktır. Burada .com uzantısı üzerinden örnek verelim; goz.com, gozluk.com, gozlukcu.com domainleri jenerik olacaktır. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu kelimelerin hangi uzantısı olacaksa olsun jenerik olacaktır.


En kısa ve anlaşılır bu şekilde anlatılacağını düşünüyorum bu konunun :)

Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



1 Yorum :