Wordpress Hata Mesajları Nasıl Kapatılır | Ali Karahisar

Wordpress Hata Mesajları Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar;

Wordpress yönetiminin kolay ve geliştirilebilir olması nedeniyle çok fazla tercih edildiğini biliyoruz. Bu tercih sebebi ile de çok fazla exploit taramaya ve saldırıya maruz kalmakta.

Genelde wordpress güvenliği hakkında yazıyorum wordpress ile ilgili yazılarımı, bunun nedeni de yukarıda yazdığım gibi çok fazla site üzerinde kullanımı ve deneyimsiz kişilerin de kullanmasından kaynaklanmakta.



Wordpress güvenliğini sağlayabilmemizin yollarından bir tanesi de wp-login ve wp-admin yollarını değiştirmenizden geçmekte. Bu değişimleri sağladınız ancak yolunu bulurlarsa, kullanıcı adı ve şifre denemelerine maruz kalacağınız garantidir.



Bu saldırıların manuel ya da tamamen bu iş için yazılmış programları ile yapılabilir. Bizim burada yapacağımız, saldırıyı yapan tarafa kullanıcı adı ya da şifrenin hangisinin yanlış olduğunu göstermemek. Wordpress hata mesajlarında kullanıcı adı ya da şifre hangisi yanlış işe onu gösteriyor.

wp-hata-mesajlarıwp-hata-mesajı

Yukarıda ki örnekte de gördüğünüz gibi bu aklı başında bir saldırgan için çok büyük bir zaman kazancı demektir.

Şimdi wordpress hata mesajları nasıl kapatılır ona bakalım. Öncelikle "functions.php" dosyasını açıp aşağıda ki kodu uygun bir yere yazıyoruz.

add_filter(‘login_errors’,create_function(‘$a’, “return null;”));

Kodu yazıp kaydettikten sonra ise wordpress hata mesajları kapanacaktır.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder