Adsense Ban Sebepleri Nelerdir? Neden Banlandım | Ali Karahisar

Adsense Ban Sebepleri Nelerdir? Neden Banlandım

Merhaba Arkadaşlar;

Google Adsense; Web reklam dünyasının nazlı kızı, yüzünüze gülen ve sonradan ban diye tokat çarpan güzel. Almanız çok zor ancak kaybetmeniz çok kolay.

Google-adsense


Bu içerikte Adsense ban sebepleri nelerdirAdsense'den neden ban yedim sorunuzun cevaplarına yer vermeye çalıştım. Daha doğru tabirle Adsense reklamları yayınlarken yapılan hatalar nelerdir, bunları önleyebilir miyiz? sorusuna cevap arıyoruz burada.





- Kendi reklamınıza tıklamak ban sebebidir, ancak Google bu soruya cevabını burada vermiş. Diyor ki; bir kere tıklaman bir şey ifade etmez, kazanç sağlayamazsın sileriz, ama bunu fazlalaştırma, yanlışlığın fazlası zararlıdır.

Siz yine de bir kere bile tıklasanız https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact bu sayfadan durumu Google'a bildirin.

- Google reklamlarını frame sayfa olarak kullanmak,

Frame olarak kullanılan reklamlar, tamamen bir istismar olarak değerlendirilmekte Google'ın gözünde. Kendi siteleriniz dışında istismar edilebilir bir yöntem. O yüzden bu durumla karşılaşırsanız, https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact adresinden Google'a siz bildirin.

- Reklamları sitede pop-up olarak yayınlamak,

Bu reklam yöntemini sağlayan başka reklam firmaları varken, bunu Adsense reklamları ile yapmak afedersiniz ama saçma. Adsense, web reklam dünyasının nazlı kızı, o yüzden popup reklam ile para kazanmak isterseniz, alternatif reklam firmaları ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Sonra Adsense beni neden banladı sorularını sormak zorunda kalmazsınız.

- Site ile alakasız anahtar kelimeler kullanmamalısınız,

Bu çok ilginç gelebilir size ama değil. Ziyaretçi çekmek adına bazı arkadaşlar çakallık yapıyorlar ama sonuç yine hüsran, tek cevabı var BAN. Bir teknoloji sitesinde, peynirli poğaça tarifi de anahtar kelime olmaz, sonucu belli. Anahtar kelime ve site içerikleri, reklam veren ile doğru kitleyi buluşturmak üzere kullanıldığından dolayı bu şekilde bir güvenlik önlemi var.

- Adsense reklamlarının yayınlandığı sayfaya çeşitli botlar ile ziyaretçi sağlamayın,

Burada organik bir ani artıştan bahsetmiyoruz zaten, burada botlar kullanılarak yapılan suni bir artış var. Google bu konu hakkında çok hassas, çünkü reklamverenler ile doğru kitleyi buluşturmak çok önem arzediyor.

- Bir kişinin çift adsense hesabının olması,
Bu konu da çok ilginç. Bu da kenarda dursun muhabbeti ama gel gör ki Google bu konuyu da çeşitli yöntemler ile anlamakta.

- Spam yapmak,
Bu aslında tamamen içerik ile alakalı bir durum. İçeriği kalitesizleştirdiği için bu duruma karşı Google. Sonuçta içeriğin kaliteli olmasını önemseyen ve SEO düzenlemelirinde bunu ön plana çıkaran Google'ın, kalitesi bir içerikte reklam bulundurmasını bekleyemeyiz.

- Ziyaretçilere reklamlara tıklamak için teşvik etmek,
En çok ban gelen sebeplerden bir tanesi. Bunu yapmayın işte, düşünün ki ben bile yazarken vereceğim örneği, sırf banlamasın diye vermiyorum :)

- Reklama tıklamada ki anı ve orantısız artışlar,

Bu Google için en önemli sebeplerden bir tanesi. Tamamen istismar edildiğini düşünür. O yüzden siz bunu farkettiğiniz anda https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact adresinden Google'a bildirin.

- Aynı bilgisayardan çok fazla reklama tıklama,

Bu tamamen rakipleriniz tarafından yapılan bir istismar. Bunu https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact sayfasından Google'a bildirmeniz önemli, eğer bildirmezseniz Google'ın gözünde sıkıntı büyük.

- Google Adsense tarafından desteklenmeyen sitelere reklamlarını koymak,

Bu da aslında yine içerik ile alakalı bir konu. Yine aşırı anahtar kelime içeren, w*rez içerik bulunduran siteleri bu kategori de değerlendirebiliriz. Hatta ve hatta alan adı satan siteler bile.

- Bir sayfada gösterilecek normal reklam sayısını aşmak,

Google bunu son zamanlarda kaldırdı. Ancak içerikte ki reklam sayısının, içerik ile orantılı olmasını istemektedir. Yani siz yine içeriği, reklam sayısından fazla tutun.

- İçerik tabanlı olmayan sayfalara reklam eklemek,

Google'ın ana sayfasında adsense reklamı gördünüz mü? Arama sonuçlarında ise bolca mevcut. Google'ın ana sayfasında bir içerik yok ancak, arama sayfasında içerik var. İşte örnek bir durum olarak bunu verebiliriz.

- Email de google reklamları göstermek,

Şimdi, EMail içerisine reklam koymak ne diyeceğim yanlış anlayacaklar. Burada konu spam falan değil, yollanan mail içerisine Adsense reklamı koymaktan bahsediyoruz. Olmaz, ben olsam ben de banlarım.

- Google reklamlarının yeni sayfada / yeni sekmede açılmasını sağlamak,

Bu aslında popup kullanım ile aynı sayılabilir, bir de bunun reklama tıklamadan siteye sokmayızcıları vardı öncelerden, onların hala adsense hesabı var mı acaba?

- Reklam kodlarının üzerinde oynamak,
Buna bir şey yazmaya gerek yok tamamen açık.

- Google reklamlarını kullandığınız sayfada diğer firmaların içerik tabanlı reklamlarını kullanmak,

- Telif hakkı bulunan Mp3, video, haber, resim sonuçları içeren web sitelerinde reklam yayınlamak, eğer hakları size ait değilse ban sebebidir. Bunu hala yapan çokca kişi var.

- Küfür, illegal içerik, şiddet, intihara yönlendirme, kötü alışkanlıkları destekleyici, aşırı reklam,silah satışı, bira veya ağır alkollü içeceklerin satışı, tütün ürünlerinin satışı, ilaç satışı, uyuşturucu içerikli sitelerde Google Adsense reklam yayınlayamazsınız.

- Sadece reklam için yapılmış sitelere reklam eklemek, Google'ın gözüne sonuca ulaşamamaktır dolayısı ile banlanırsınız.

- Adsense reklamının olduğu sitede autohit program/scriptlerini tanıtmak, indirme linki koymak bir nevi Google'ı aldatmaya yönelik olacağından dolayı banlanırsınız.

- Adsense reklamına tıklamak için yapılmış programlar kullanmak, ban sebebidir.

"Kısa yoldan nasıl para kazanırım?" sorusunun cevabını arayan arkadaşların, Google sistemlerini kandırmaya çalışma ve başarısız olduğu çalışma şekli. Bak bu açıklamayı TDK Sözlüğüne koy sırıtmaz, o derece net ve anlaşılır.

- Proxy, VPN, TOR kullanarak adsense reklamlarına tıklamak,

En fazla istismar edilen yapı bu yapı gördüğüm kadarıyla. Tor, VPN, Proxy yapıları kullanılarak kendi sitelerinizin reklamlarına tıklamayın.

- Telif haklarını ihlal eden web sitelerine adsense reklamını koymak yukarıda da açıkladığımız gibi ban sebebidir.



Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



2 Yorum :
  1. Açıklayıcı ve sade olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yorumun hem de uyarın için (sen anladın) teşekkür ederim :)

      Sil