AMP ve Yeni Google Güncellemesi | Ali Karahisar

AMP ve Yeni Google Güncellemesi

Merhaba Arkadaşlar;

AMP; yani Hızlandırılmış Mobil Sayfalar yeni bir protokol çalışması. Sitelerin içeriklerini daha hızlı ve efektif biçimde kullanmak amacı ile geliştirilmiş bir protokol. Dış kaynak etkisinin azaltılması amaçlanarak, yavaş internet bağlantılarında bile hızlı sonuç almak üzerine kurulu.

Şimdi bu açıklamadan anlayacağınız gibi Adsense v.b. reklam kullanan sitenen sahipleri için AMP kötü bir olay, ancak Google SEO kriterleri içerisinde de aynı oranda büyük etkilere sahip olacağını görmek zor değil.

google-amp


Google yeni güncellemesi ise Öne Çıkan Snippet sayfalarında AMP içeriğe sahip sitelerin sonuçlarını göstermeye başladı. Buradan da görüleceği üzere Google'ın gözünde ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.




Google arama sonuçlarına etkisini masaüstü ve mobil olmak üzere de ayırmaya başlamıştı. Bu güncelleme ile bunu net olarak da görebiliyoruz. Aynı arama sonucu için masaüstü ve mobil aramalarda öne çıkan snippet'lar farklı sitelerden geliyor.

forbes-featured-snippets-amp

wired-features-snippets-amp

Peki sizin sayfalarınızın Öne Çıkan Snippet'larda çıkmasını istemiyorsak ne yapacağız. Google bunun için Meta tag hazırlamış. Öne çıkan snippet olarak görülmesini istemediğiniz sayfaya eklediğinizde, sayfa snippet olarak gözükmemekte.

Sayfanızı Öne çıkan snippet olarak ekletmeme hakkı tanıyan Google, öne çıkan snippet sonuçlarında gösterilmeyi ise tamamen kalite yönergelerine göre belirlemektedir.

Bu güncellemenin SEO etkilerini hep beraber bekleyip göreceğiz.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder