Wordpress RSS Nasıl Kapatılır | Ali Karahisar

Wordpress RSS Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar;

İçeriklerimizin çalınması... İşte çoğu site sahibinin, özellikle SEO konusunda önemli yeri olan, özgün içeriğe sahip sitelerin başının belası.

wordpress-rss-nasil-kapatilir


Çoğu zaman içerik çalma işlemi RSS üzerinden yapılmakta. RSS nedir diye sorarsanız eğer, yeni eklenen içeriğin kolayca takibinin yapılmasını sağlayan bildirim sistemidir diyebiliriz. RSS hakkında bilgi için RSS Vikipedi sayfasına bakabilirsiniz.

Esnekliği, kullanım kolaylığı gibi özellikleri nedeniyle Wordpress en fazla kullanılan içerik yönetim sistemi. Bu yazımız ise bizim, Wordpress üzerinde RSS nasıl kapatılır üzerine.


Öncelikle RSS kapatılmasını önermiyorum. Çünkü çoğu zaman Google örümcekleri uğrar ve kontrol eder. Sitemap ile beraber en önemli SEO kriterlerinden birisidir RSS.

İçeriği çok fazla çalınan siteler için geçici bir çözüm sağlaması adına biz kodlarımızı paylaşalım yine de :) Aşağıda ki kodları "functions.php" dosyasına ekliyoruz.

function rss_sistemi_kapat() {
 wp_die( __('RSS GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE KAPALI') );
 }
 add_action('do_feed', 'rss_sistemi_kapat', 1);
 add_action('do_feed_rdf', 'rss_sistemi_kapat', 1);
 add_action('do_feed_rss', 'rss_sistemi_kapat', 1);
 add_action('do_feed_rss2', 'rss_sistemi_kapat', 1);
 add_action('do_feed_atom', 'rss_sistemi_kapat', 1);

İşlemi yapmadan önce yedek almayı unutmayınız. RSS kapatılmasını kesinlikle önermiyorum. Başkaları içeriğimi çalıyor! Ne yapmam lazım yazımı da okumanızı öneririm.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder