Kaspersky Security Scan İnceleme | Ali Karahisar

Kaspersky Security Scan İnceleme

Merhaba Arkadaşlar;
Bilgisayarlarımızın güvenliğinin bizim için ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek bile olduğunu sanmıyorum. Özellikle son zamanlar da Smartphone'lar ile senkronize bir şekilde kullandığımız gerçeği ise yadsınamaz bir seviyede. Buna rağmen bir çok kişi telefonlarında ya da bilgisayarlarında her hangi bir güvenlik çözümü kullanmıyor. Kullanan kişilerin ise, genelde ücretsiz ya da yasal olmayan yollardan ücretli programları kullandığını biliyoruz.

Kaspersky Logo

Kaspersky Security Scanner programını aslında ücretsiz sunarak bir çok kişiye iyilik yapmakta, en azından yasal olmayan yollardan bir ürün kullanacağınıza, en kötü ihtimalle bu programı on demand olarak bu programı kullanmanız daha mantıklı. (tabii ki her hangi bir ücretsiz güvenlik çözümü kullanıyorsanız. Hatta ücretli olarak kullandığınız yasal programınızın yanında tadından yenmez. :) )
Geçenlerde Kaspersky firmasının Software Updater programını bu yazımızda incelemiştik. Şimdi ise, Kaspersky firmasının yine ücretsiz bir programı olan Kaspersky Security Scan programını inceleyeceğiz. Bu programın içerisinde, Kaspersky Software Updater entegre olarak gelmekte.

Programı Öncelikle buradan indiriyoruz. Ardından Kurulumunu yapıyoruz. Ancak kurulumda dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Kurulumu yaparken Yandex firmasına ait, Yandex browser ve Elements ürünlerini kurmanızı isteyen adımlar var. Ben kullanmadığım için kurmadım, eğer siz isterseniz kullanabilirsiniz. İndirdiğimiz dosyaya tıkladığımızda 2.50Mb'lık bir kurulum dosyasını internet üzerinden indiriyor, Devam ettiğimizde ise bu kurum dosyası ardından kurulum için gerekli olan dosyalar ki, yaklaşık 85Mb boyutunda yine online olarak indiriliyor.

Eğer yükleme sırasında bilgisayarınız da Kaspersky Software Updater kuruluysa hata alma riskiniz çok yüksek. Programın Tarama işlemleri içerisinde 3 adet tarama var, bunlar; Özel tarama, Bilgisayar taraması ve Yazılım Taraması. Yazılım taramasının ne olduğunu anlattım daha önce. Özel tarama; Sizin seçtiğiniz klasör, dosya ve sürücüleri taramakta. Bilgisayar tarama; bilgisayarın tamamını taramakta.
Programın bu adımları ile ilgili ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz.
Ekran Görüntüleri;
Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky

Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



2 Yorum :
  1. Adsız6/16/2016

    hocam kaspersky i nasıl silebilirim pki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaspersky internet sitesinde kavremover diye bir tool var onu kullanarak kaldırabilirsin. http://support.kaspersky.com/common/service.aspx?el=1464 bu sayfada how to use the tool diye bir bölüm var aşağıda orada indirme linki ve nasıl kullanabileceğin anlatılmış.

      Sil