Secunia PSI Nedir? - Uygulama güncellik kontrol programı | Ali Karahisar

Secunia PSI Nedir? - Uygulama güncellik kontrol programı

Merhaba Arkadaşlar,

Bu yazımızda Secunia psi programını inceleyeceğiz.




Aslında incelemeden ziyade neden önemli olduğu konusuna değineceğiz. Kullandığımız çoğu programda açık diye tabir ettiğimiz zafiyetler var bu aşikar. Bunun sebebi kodu yazanlardan veya kullanılan framework vb. kaynaklı olabilmekte. Yayıncılar bunların farkına vardıklarında yeni bir versiyon güncellemesi ya da yama yayınlıyorlar. İşte Secunia'nın psi programı burada bizim işimize yarayacak.

Kullandığımız programlarda ki zafiyetler uzaktan kod çalıştırmadan tutunda, açtığı dosyada bulunan zararlıyı sisteme bulaştırmaya kadar işi götürebilir ki bu senaryolar arttırılabilir. Örneğin kullandığınız 3g modemi çalıştıran programda ki bir açık sayesinde, modem üzerinden girmek istediğiniz sayfanın phishing ile hazırlanmış bir modeline yönlendirilerek bilgilerinizin 3. kişilerin eline geçmesine sebebiyet verebilirsiniz.

İşte bu yüzden güncel programları kullanmak avantajlı olacak, çünkü bu şekilde farkına varılmış bir çok zafiyet giderilmiş olacaktır veya performans sorunları ortadan kalkacaktır. Secunia psi sisteminizde kurulu yazılımları tarayarak güncelliğini kontrol edip sizi uyarıyor. Programı aşağıda ki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Secunia PSI İndir.

Umarım yararlı bir bilgi olmuştur.
Sağlıcakla.

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder