BootCamp Yükleyici Diski Bulunamadı Hatası Çözümü | Ali Karahisar

BootCamp Yükleyici Diski Bulunamadı Hatası Çözümü

Merhaba Arkadaşlar;
Bundan bir sene önce karşılaştığım ve çözdüğüm bir sorun bu. Az önce WMAracı sitesinde de aynı sorunla bir arkadaş daha karşılaşmış. BootCamp Yükleyici Diski Bulunamadı Hatası Çözümü ise aslında çok basit.

Bootcamp-yukleyici-diski-bulunamadi-cozumu


Bu hatayı alma sebebiniz, Disk bölüntülemesi ile Harddisk'i bölmüş olmanız. Hatanızın çözümü için;

1-) Böldüğünüz disk'in yedeğini alın.
2-) Disk izlencesi aracı ile diskleri birleştirin.
3-) An itibariyle Bootcamp ile Windows kurulumu yapabilirsiniz.


Eğer Yukarıda ki işlemlere rağmen hata devam ediyor ise aşağıda ki uyarıları ve işlemleri deneyebilirsiniz.

1-) Mac'inizdeki disk tek bir bölüntüye sahip olmalıdır ve Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) olarak biçimlendirilmelidir. Diskte birden fazla bölüntü varsa, diski yeniden bölüntülemeniz gerekir.

2-) Mac'inizdeki disk dahili disk olmalıdır. Windows'u harici bir diske yüklemek için Boot Camp Yardımcısı'nı kullanamazsınız.

3-) Birden fazla dahili diski olan bir Mac Pro'nuz varsa ve Boot Camp'i ilk sabit sürücü yuvasında olmayan bir diske yüklemek istiyorsanız, düşük numaralı yuvalardaki sürücüleri silin.
Boot Camp'i yükledikten sonra sürücüleri yeniden yükleyin.

4-) “Dosyalardan bazıları taşınamadığı için disk bölüntülenemiyor” sorgu kutusu gözükürse, Disk İzlencesi'ni kullanarak diski tamir etmeyi ve Boot Camp Yardımcısı'nı yeniden açmayı deneyin. Başarısız olursa, Mac'inizdeki tüm bilgileri yedekleyin ve OS X'i yeniden yükleyin. Daha fazla bilgi için Dock'taki Finder simgesini tıklayın, Yardım > Yardım Merkezi'ni seçin ve “OS X'i yeniden yükle” ifadesini arayın.

Umarım işinize yarar,

Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



4 Yorum :
  1. Maalesef işe yaramıyor...

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir hata aldınız? Sisteminizde bu işlemi yapmaya çalışıren birden fazla harddisk (Harici olanlar dahil olmak üzere) var mıydı?

    YanıtlaSil
  3. Adsız8/17/2022

    Sorun iso dosyasından da kaynaklı olabilir. 2011 ortası mini mac vardı bende. Windows 8. Isosunu gorüyordu. Ama windows 7 yi görmüyordu. En sonunda farklı bir win7 isosu i dirip yönergeleri takip ettim oldu.

    YanıtlaSil
  4. Adsız8/25/2023

    2008 model Mac im var ancak windows yükleyemiyorum bana yardımcı olabilecek vardı

    YanıtlaSil